SRP Zuid heeft begin dit jaar geïnvesteerd in een buig- en ponsmachine. Deze machine zorgt ervoor dat het proces van het bewerken van koper verbetert wordt.

De leverancier stuurt de kopertekeningen per verbinding, deze worden vervolgens geïmporteerd in de kopermachine. Op deze manier kan SRP Zuid snel en gemakkelijk de gewenste koperlengtes knippen en buigen. 

Alle programma’s worden automatisch opgeslagen op onze database. Het voordeel hiervan is dat SRP Zuid ten aller tijde in staat is om identieke projecten te realiseren. De buig- en ponsmachine zijn met elkaar gekoppeld, wat inhoud dat je maar één programma hoeft te importeren en beide machines precies weten, wat en wanneer die iets moet doen.

EHRT FlexPunch Holecute 40 CNC 

De machine is uitgerust met een hydraulische cilinder met een kracht van 340 kN. Met de machine van EHRT FlexPunch is het mogelijk om materiaal te ponsen (rond, sleuf en vierkanten gaten) en te knippen dat tussen de 15-200 mm breed en 3-16 mm dik is. Tijdens de bewerking worden de werkstukken zijdelings opgespannen door een speciale klem om eventuele schade aan het werkstuk te voorkomen.

Bending machine  EHRT EB-20

De buigmachine van EHRT onderscheidt zich door zijn extreme robuustheid en eenvoudige bediening waardoor het voor ons mogelijk is om binnen zeer korte tijd een geheel koperplan te realiseren. Daarnaast is de machine zeer nauwkeurig, wat zorgt voor een zeer goede buiging van het koper waardoor de passing perfect is in de verdeler. EHRT-buigmachines kunnen een groot aantal buigmodes uitvoeren, onder andere: Offset buigen, vlak buigen, rand buigen, torsie buigen, gesloten vormen en U-bochten. De hydraulische cilinders van de buigmachine zijn uitgerust met een kracht van 222 kN. Deze machine biedt een uitstekende buignauwkeurigheid van 0,2°.